Biznis

orašje

U BiH se otvara pogon za proizvodnju tortilja, vrijedit će 15 miliona KM

16/09/2021
Foto: Unsplash

Sastanku su prisustvovali i ministar ekonomije, rada i prostornog uređenja u Vladi PK Dragutin Živković i direktor Centra za poduzetništvo Općine Orašje Miroslav Maroš

Predsjednik Vlade Posavskog kantona (PK) Đuro Topić u četvrtak je u uredu te vlade u Orašju primio privrednika Vlatka Barbarića, direktora i vlasnika firme Union Foods Ljubuški, koji je prezentirao plan izgradnje pogona za proizvodnju tortilja na području te kompanije ukupne vrijednosti do 15 miliona eura.

Sastanku su prisustvovali i ministar ekonomije, rada i prostornog uređenja u Vladi PK Dragutin Živković i direktor Centra za poduzetništvo Općine Orašje Miroslav Maroš.

Uz plan izgradnje pogona za proizvodnju tortilja, Barbarić je prezentirao i poslovna postignuća svog poduzeća, a upoznat je i s mjerama koje Vlada PK i resorno Ministarstvo ekonomije, rada i prostornog uređenja ima za investitore, odnosno privrednike.

Dogovoreno je da će uskoro uslijediti konkretno pismo namjere prema općinama Posavskog kantona, te da će se nakon toga nastaviti daljnja komunikacija o mogućoj investiciji, objavila je Vlada Posavskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.