Biznis

od ponedjeljka

U cilju zaštite zdravlja uposlenih i građana Hoše komerc skraćuje radno vrijeme

21/03/2020

Ovakvu odluku Uprava kompanije je donijela u cilju zaštite zdravlja radnica i radnika, kao i građana, odnosno njihovog što je moguće manjeg izlaganja zarazi

Hoše komerc je donio odluku o skraćenju radnog vremena u svojim marketima. Odluka će se početi primjenjivati od ponedjeljka 23. marta 2020. i trajat će do daljnjeg. Novo radno vrijeme Hoše marketa bit će od 08,00 do 17,00 sati.

Ovakvu odluku Uprava kompanije je donijela u cilju zaštite zdravlja radnica i radnika, kao i građana, odnosno njihovog što je moguće manjeg izlaganja zarazi. Također, Hoše komerc ističe da su već ranije poduzete sve potrebne mjere zaštite zdravlja uposlenih na njihovim radnim mjestima, kao i zaštite zdravlja kupaca unutar objekata Hoše marketa.

“Također, obavještavamo javnost da u svim našim marketima raspolažemo sa dovoljnim količinama roba, u prvom redu prehrambenih proizvoda. Trudimo se da u ovim vanrednim okolnostima pružimo najbolju moguću uslugu. Svim našim kupcima zahvaljujemo se na razumijevanju i podršci koju nam pružaju”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije.

Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.