Biznis

Monstat

U Crnoj Gori u martu 66 posto manje turista

28/05/2020

Kada je riječ o aprilu, iz Monstatu ističu kako nije zabilježen dolazak turista zbog uvođenja privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja koronavirusa

U martu je u Crnoj Gori zabilježen značajan pad dolazaka i noćenja turista zbog pandemije koronavirusa, dok ih u aprilu, zbog zabrane kretanja i širenja covida-19, uopće nije bilo, podaci su crnogorske Uprave za statistiku – Monstat.

U martu je u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo 66 posto turista manje nego u istom periodu prošle godine, a od ostvarenih 39.733 noćenja, 28.103 su bili strani turisti, a 11.630 domaći.

U strukturi noćenja stranih turista, u martu ove godine, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije – 10,7 posto, Rusije 9 posto, Njemačke od 8,7, Albanije 4,7, Velike Britanije 3,9 i Francuske 3,6 posto.

Kada je riječ o aprilu, iz Monstatu ističu kako nije zabilježen dolazak turista zbog uvođenja privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.