BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Svako dobronamjeran može da vidi da je Srbija više nego korektna

28/05/2020

On je ocijenio da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da prestane da plaši svoje građane kako neko ima nešto protiv crnogorske državnosti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se Crna Gora neće stabilizovati sve dok na demokratski način ne riješi pitanje Srba u toj zemlji – od prava na jezik, do svih ostalih prava koja jednom narodu pripadaju.

“Negiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori je negiranje same Crne Gore. Otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve i hapšenje crkvenih velikodostojnika sigurno nije način da se Crna Gora legitimiše kao demokratska država”, naglasio je Dodik.

On je ocijenio da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da prestane da plaši svoje građane kako neko ima nešto protiv crnogorske državnosti.

“Tu mislim na sijanje straha od Srbije. Svako dobronamjeran može da vidi da je Srbija više nego korektna, ma kako nepotrebne i štetne odluke donosi Podgorica”, rekao je Dodik za “Srpskainfo”.

Član Predsjedništva BiH naglasio je da se događaji u Crnoj Gori budno prate u Republici Srpskoj, posebno otkako je usvojen Zakon o slobodi veroispovjesti, ali ne misli da unutrašnji problemi Crne Gore mogu da utiču na pitanja u BiH.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.