trajat će do 1. marta

U Fabrici cementa Lukavac počeo redovni godišnji remont postrojenja

Fabrika_cementa_Lukavac

Fabrika cementa Lukavac je uprkos svim nedaćama koje je donijela 2020. uspješno i bez prekida okončala proizvodnju cementa prema planiranim količinama, sačuvana su sva radna mjesta i ostvareni dobri prodajni rezultati

U Fabrici cementa Lukavac u ponedjeljak je počeo redovni godišnji remont postrojenja koji će trajati do 1. marta.

Tehnički direktor Nedim Pašić je tim povodom naglasio da će nakon obavljenog remonta biti dodatno unaprijeđena energetska učinkovitost u proizvodnji klinkera, ali da će predviđeni radovi donijeti i nova poboljšanja svih ekoloških aspekata proizvodnje, s posebnim osvrtom na maksimalno povećanje udjela alternativnih goriva i smanjenje korištenja fosilnih goriva.

– Dosadašnja ulaganja u modernizaciju i razvoj naše cementare u skladu sa evropskim normama smatramo velikim postignućem, jer smo na ovaj način uspjeli da minimiziramo štetne uticaje na kvalitet vazduha i okoliša. Najbolji primjer je činjenica da zvanični podaci mjerenja parametara kvaliteta zraka u Lukavacu i okolini tokom ljeta kada fabrika radi u punom kapacitetu pokazuju dobru kvalitetu, dok u zimskim mjesecima kada ne radimo zagađenje vazduha je znatno povišeno – istakao je Pašić.

Fabrika cementa Lukavac je uprkos svim nedaćama koje je donijela 2020. uspješno i bez prekida okončala proizvodnju cementa prema planiranim količinama, sačuvana su sva radna mjesta i ostvareni dobri prodajni rezultati, saopćeno je iz te kompanije.