U Hepoku smanjen gubitak, ali i broj zaposlenih

hepok

Hepok d.d. Mostar je u prvom polugodištu 2016. godine ostvario gubitak od 892 hiljade KM, stoji u polugodišnjem financijskom izvješću objavljenom na Sarajevskoj burzi, piše Indikator.ba. Ostvareni rezultat bolji je nego u istom periodu 2015. godine kada je neto gubitak iznosio 1,13 miliona KM.

Iako je prihod od 1,5 miliona KM manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosio 2,7 miliona KM, puno manji su i poslovni rashodi koji iznose iznose 1,9 miliona KM, u odnosu na prošlogodišnjih 3,2 miliona KM. Ukupni akumulirani gubitak Hepoka sada iznosi 14,9 miliona KM.

Hepok, prema općim podacima objavljenog financijskog izvješća, danas upošljava upola manji broj radnika nego li prošle godine. Na kraju analiziranog razdoblja zapošljavao je 43 djelatnika, a u prvom polugodištu 2015. godine čak njih 104.

Krajem kolovoza Amko Komerc Sarajevo i Vino Župa Aleksandrovac prodali su mostarski Hepok Društvu za ulaganje u poljoprivredu “Zeraa Agriculture Investment” d.o.o. Sarajevo, tbrtki iza koje stoji državni investicijski fond Dubaija, navodi Indikator.