Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda se priprema u Tuzli, čeka se Skupština

FK Sloboda

Suprotno dosadašnjoj praksi, nogometaši tuzlanske Slobode prvenstvenu pauzu neće provesti na mini pripremama u Etno selu „Stanišići“, nego su ostali u Tuzli.

Kako je za Fenu izjavio jedan od trenera, Amir Spahić, danas u 15 sati zakazan je redovni trening na Gradskom stadionu Tušanj.

Već protiv Olimpica u ekipu će se vratiti Nemanja Stjepanović i Samir Efendić, a očekuje se oporavak Harisa Mehmedagića. Zbog isključenja na utakmici protiv Radnika neće igrati jedino Ivan Kostić.

Nakon odlaska Zajka Zebe i suspenzije Aldina Đidića, Damira Mehidića i Mahira Karića, nema novih najava odlaska igrača.

– Remi protiv Sarajeva ohrabrio je igrače, tako da se ekipa pomalo vraća u stanje prije niza ostavki i odlazaka nogometaša, mada je mala doza neizvjesnosti još prisutna – kaže Spahić.

Odbor za hitnost Slobode ovih dana će utvrditi datum održavanja Skupštine na kojoj bi se trebalo izabrati novo klupsko rukovodstvo.

Također, nastoje se osigurati sredstva za isplatu ugovornih rata, plaća, ali i obaveza prema Poreznoj upravi FBiH koje su nužne u postupku licenciranja klubova.

Suprotno napisima pojedinih medija, u klubu nema informacija o povratku predsjednika u ostavci Azmira Husića. Vjeruje se da je on sada već završena priča.