Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

strah od korone

U Hongkongu oko 90 odsto hotela prazno

hong kong (1)

U prvoj polovini prošle godine, prosječna hotelska popunjenost je bila 83 odsto, a u drugoj polovini godine iznosila je 53 procenta

Popunjenost hotelskih kapaciteta u Hongkongu je u prva dva ovogodišnja mjeseca pala ispod deset odsto, usljed opšteg otkazivanja svih promocija i događaja zbog opasnosti od virusa korona.

“South China morning post” piše da su sve industrije povezane i vidi se lančani negativan efekat koji se prenosi preko turizma, trgovine, hotelijerstva, gastronomije i gotovo svih vrsta uslužnih djelatnosti.

List piše i da će biti potrebno dosta vremena kako bi se preokrenuli ti trendovi i da će se oni teško dogoditi u ovoj godini, prenijele su svjetske agencije.

U prvoj polovini prošle godine, prosječna hotelska popunjenost je bila 83 odsto, a u drugoj polovini godine iznosila je 53 procenta. Pad je najprije bio izazvan društvenim nemirima i talasom protesta.

Trenutna hotelska popunjenost od deset odsto, zbog epidemije virusa, ravna je katastrofi za tamošnje hotelijere, koji nemaju rješenje za taj problem.