Oboren rekord

U Hrvatskoj danas cijene goriva najviše u istoriji, evo koliko sada iznose

Novo poskupljenje cijena goriva dočekalo jutros vozače na benzinskim postajama
18.01.2022., Sibenik - Najavljeno novo poskupljenje docekalo je jutros vozace na benzinskim crpkama. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cijene goriva variraju ovisno o distributerima, ali i razlikuju se ovisno nalaze li se prodajna mjesta u gradovima ili na autocesti

Od ponoći gorivo je u Hrvatskoj poskupjelo, dosegnuvši ponovno rekordno visoku cijenu, nakon što je Vlada Hrvatske ukinula ograničenje o najvišoj cijeni goriva. Najviše je poskupio benzin čija je cijena sada najviša ikad u Hrvatskoj, ali puno ne zaostaje ni dizel.

Prema portalu cijenegoriva.info, u ponoć je benzin u Republici Hrvatskoj poskupio u prosjeku za 24 lipe, a dizel za 21 lipu, što iznosi oko 0,03 eura, a autoplin je skuplji četiri lipe.

Prosječna cijena eurosupera kreće se oko 11,37 kuna (1,51 euro), eurodizela 11,33 kune (1,51 euro), a autoplina oko 6,02 kuna (0,8 eura).

Procjenuje se da je cijena punog spremnika benzina poskupjela za 12 kuna (1,6 euro), a spremnika dizela oko 10,5 kuna (1,4 eura).

Cijene goriva variraju ovisno o distributerima, ali i razlikuju se ovisno nalaze li se prodajna mjesta u gradovima ili na autocesti.