Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poštuju odluku suda

Australski teniski savez nakon deportacije Đokovića: Naučili smo lekciju

Svjesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i jako žalimo zbog utjecaja koji je sve to imalo na igrače

Australski teniski savez oglasio se nakon deportacije Novaka Đokovića. Rekli su da poštuju odluku suda koji je odlučio odbiti Đokovićevu žalbu na deportaciju, ali i da žale zbog toga kako je ova situacija utjecala na sve tenisere uoči Australian Opena.

“Želimo jasno poručiti da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. Australian Open 2022 je sada počeo i naš prioritet je oduvijek bio omogućiti najbolje iskustvo za sve sudionike. Teniski savez Australije usko je sarađivao s federalnim sudom i vladom Viktorije tokom prošle godine kako bi tokom pandemije koronavirusa organizirali da sve bude sigurno za igrače, stručni štab i navijače.

Svjesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i jako žalimo zbog utjecaja koji je sve to imalo na igrače. Uvijek postoje lekcije koje se trebaju naučiti, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo sve informirali o našem planiranju.

Australija ima veliku tenisku tradiciju i divno je vidjeti navijače kako bodre najbolje igrače svijeta i želimo da fokus bude na tome. Radujemo se što su ispred nas nevjerovatne dvije sedmice tenisa”, poruka je Australskog teniskog saveza.