Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tzks

U KS je trenutno 20 hotela sa četiri i pet zvjezdica popunjeno više od 95 posto

sarajevo – nova godina – praznik – Armin Durgut Pixsell

Tokom decembra 2020. zabilježeno je nešto više od 12.000 dolazaka i blizu 28.000 noćenja, tokom cijelog mjeseca

Informacije kojima raspolaže Turistička zajednica Kantona Sarajevo ukazuju da su smještajni kapaciteti u 20 hotela sa četiri i pet zvjezdica popunjeni više od 95 posto.

U kontaktu sa hotelijerima im je rečeno da su rezervacije izvršili uglavnom gosti iz regije, te Evrope, dok na Bjelašnici ima najviše domaćih gostiju i turista iz Hrvastke.

Naglašavaju da ukupna popunjenost svih smještajnih objekata u Kantonu Sarajevo za decembar iznosi 28 posto do danas, dok je ukupna iskorištenost soba na planinama 53 posto.

Prema zvaničnoj statistici Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ukupan broj raspoloživih soba iznosi 7.041, a raspoloživih kreveta 15.983.

Prema preliminarnim statističkim podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, do danas je u Kantonu tokom decembra boravilo više od 24.000 turista, a ostvareno je više od 62.000 noćenja. Najviše je domaćih turista, a slijede gosti iz Hrvatske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Srbije, Turske, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Saudijske Arabije, Austrije i Albanije.

Tokom decembra 2020. zabilježeno je nešto više od 12.000 dolazaka i blizu 28.000 noćenja, tokom cijelog mjeseca.

– Dakle, već do danas bilježimo rast od oko 50 posto, a vjerujemo da će novogodišnja noć značajno uvećati navedene brojke – ističu iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.