Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru otvorena nova poslovnica Sparkasse banke

Sparkasse Bank – mostar7

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i direktorica mostarske filijale Sparkasse Bank Sanela Demirović svečanim presijecanjem vrpce otvorili su nove prostorije regionalnog centra pomenute banke u Mostaru. Bešlić je u pozdravnom obraćanju naveo kako je grad Mostar otvoren za saradnju s preduzećima iz bankarskog sektora, pohvalivši dosadašnji rad Sparkassea u Mostaru.

Sanela Demirović navela je da Sparkasse podržavajući privredni razvoj sve više stiče povjerenje građana, čemu svjedoči i sve veća štednja i broj klijenata. Navela je i da je samo u prošloj godini zabilježen rast štednje u mostarskim poslovnicama za sedam posto.

– Ovo je dan posvećen vama i našem partnerstvu. Otvaranje centra dio je strateškog plana koji nas treba učiniti boljim partnerima, dok svojim klijentima nastojimo ponuditi sve usluge koje jedna banka može nuditi na jednom mjestu. Sve je uostalom izraženo u našem sloganu “Razumijemo se”. ne želimo da to bude samo riječ, već želimo živjeti ono što ta riječ znači. Za klijente nalazimo najbolje odgovore i rješenja, razumijemo zajednicu i vraćamo joj dio profita koji u njoj ostvarujemo, kazala je.

Generalni direktor Sanel Kusturica posebno je sretan što je savremene prostorije dobila poslovnica u Mostaru jer je, kako reče, za Mostar posebno vezan. Njegovo porijeklo je hercegovačko, a njegova supruga je Mostarka.

Poželio je sreću svim uposlenicima, kao i dobrodošlicu klijentima koji se odluče povjerenje ukazati Sparkasse banku. Spomenimo i da je Sparkasse danas dodijelio ček u iznosu od 2.000 KM Udruženju roditelja djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh iz Mostara.