Paul McCartney i Ringo Starr ponovo snimaju zajedno

Paul McCartney, Ringo Starr

Nekadašnji članovi Beatlesa Paul McCartney i Ringo Starr nakon sedam godina ponovno udružuju snage na zajedničkom muzičkom projektu.

McCartney će na najnovijem Starrovu albumu svirati bas gitaru, što je medijima potvrdio glasnogovornik Ringa Starra. Producent njegova zadnjeg abluma Bruce Sugar na Facebook stranici objavio je fotografiju s nekadašnjim Beatlesima u studiju, napisavši da je proveo “prekrasan dan”. Muzičarima će se u studiju pridružiti i gitarist grupe ‘Eagles’ Joe Walsh, prenosi Hina.

Riječ je o prvoj saradnji dvojice slavnih muzičara nakon 2010. kada je McCartney svirao bas gitaru na Starrovu albumu “Y Not”, tačnije u pjesmi “Peace Dream” te pjevao u pjesmi “Walk With You”. Još nije objavljen naziv novog albuma.

“Hvala što si došao i odsvirao odličan bas. Volim te stari, mir i ljubav”, napisao je bivši bubnjar Beatlesa na Twitteru ispod fotografije s McCartneyem.

Od slavne četvorice danas su živi McCartney i Starr. John Lennon je ubijen 1980. u New Yorku, a George Harrison je umro od raka 2001.