Biznis

U najvećem mlinu na Balkanu pakuju Klasovo brašno T-500 od 25 kg

16/07/2015

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište svoje poznato brašno T-500 25 kg u redizajniranom pakovanju.

Brašno T-500 25 kg je najvažniji Klasov proizvod, a novi dizajn u pravo je istakao snagu Klasovog branda i njegove poznate karakteristike, čime se još bolje naglašavaju sva prirodna I zdrava svojstva brašna samljevenog od najboljih sorti pšenice, posebno odabranih za razvijanje pita, hljebove, peciva i kolače.

Redizajnu pakovanja brašna T-500 25 kg.,prethodio je spot Enisa Bešlagića, popularnog bh. glumca koji nas je ponovno iznenadio svojom kreativnošću. Spot «Doktor za brašno» samo na društvenoj mreži Facebook imao je preko pola miliona pregleda za samo pet dana, a čestitke dobijamo iz svih krajeva BiH I svijeta od naših vjernih kupaca. Ovako nešto još nismo imali.

Klas d.d. Sarajevo je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, čiji se vrhunski kvalitet postiže nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom (ISO i HACCP), primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina.

Klasove proizvode dnevno konzumira više od dva miliona potrošača, pa briga o kvalitetu I higijenskoj ispravnosti hrane zauzima ključno mjesto u poslovnoj politici ove prehrambene kompanije. Proces proizvodnje u Klasu je savremen i automatiziran.

Brašno, kao osnovna životna namirnica, u Klasu se proizvodi u strogo kontroliranim procesima I zdravstveno-higijenskim uslovima. Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki I zdravstveni kvalitet.

Klasov mlin za preradu pšenice je najveći I najsavremeniji u Jugoistočnoj Europi, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je nanižim spratovimaskladišni prostor. Zahvaljujući novoj opremi, nabavljenoj u Italiji, povećana je produktivnost proizvodnje, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu kompjuterski vođen i automatiziran.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.