Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U novu halu Mreža-Network uložila 2,5 miliona KM

mreza-network1

Derventsko preduzeće za proizvodnju kablova i kablovske galanterije “Mreža – Network” otvorilo je novu proizvodnu halu, što je nastavak austrijske investicije u ovoj opštini. Preduzeće namjerava da gradi stanove za radnike, da bi zadržali proizvodni kadar.

Deutsche Telecom, Bosch, Lipher, Lamborghini, Porsche, samo su neke od svjetskih kompanija koje koriste kablove iz Dervente.
Za nešto više od deceniju rada preduzeće “Mreža – Network” otvara petu proizvodnu halu površine 2.000 metara kvadratnih u koju je zajedno sa mašinama uloženo oko 2 i po miliona maraka.

“Služiće nam za dodatne kapacitete kako bi ispunili zahtjeve naših kupaca koji sve više traže da proizvodnja prelazi u BiH zbog kvaliteta rada, zbog mlade radne snage”, rekao je za RTRS Zoran Tošić, direktor kompanije.

“Naš plan za iduću godinu je da napravimo jednu stambenu zgradu tako da bi 30 do 35 naših radnika moglo tu da se useli”, obećava Markus Štrase, investitor iz Austrije.

Otvaranje nove proizvodne hale znači i stotinak novih radnih mjesta. Ukupno je zaposleno oko 300 radnika.

“Mreža – Network” jedna je od 15 kompanija iz Austrije koje uspješno posluju u Derventi. Tu je i 11 firmi iz Italije, četiri iz Njemačke, a očekuju se i nove investicije.

Opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti u BiH čini sve da tako i ostane.