Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

znatno više nego 2019.

U prvih sedam mjeseci kroz Sarajevski aerodrom prošlo 770.409 putnika

sarajevski aerodrom putnici fena

Kako su naveli, u proteklom mjesecu bilo je 55 posto više putnika u odnosu na juli 2021. godine, a broj realizovanih aviooperacija veći je za 29 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine

Sarajevski aerodrom u julu je zabilježio 210.954 putnika, što je 17 posto više u odnosu na isti mjesec 2019. godine. Povećan je i broj realizovanih aviooperacija i to za 16 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine – potvrdili su Feni iz Sarajevskog aerodroma.

Kako su naveli, u proteklom mjesecu bilo je 55 posto više putnika u odnosu na juli 2021. godine, a broj realizovanih aviooperacija veći je za 29 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U prvih sedam mjeseci kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo je 770.409 putnika.

-Ako uporedimo ukupan broj procesuiranih putnika u 2021. godini (767.134), već smo premašili taj nivo, što dovoljno govori koliko je povećan obim aviosaobraćaja. Iza ovih rezultata stoji predan rad uz jasan cilj i nastojanja Uprave aerodroma da dostignemo predpandemijski period u svim segmentima poslovanja – navode iz Sarajevskog aerodroma.

Ističu kako su njihovo opredjeljenje prepoznale aviokompanije kojima su ponudili atraktivne poticajne programe u cilju prevazilaženja i saniranja posljedica koje je pandemija ostavila na kompletnu avioindustriju.

-U istom smjeru nastavljamo pregovore i s drugim potencijalnim aviokompanijama, koje su iskazale interesovanje za uspostavljanjem novih linija iz Sarajeva – poručuju iz Aerodroma Sarajevo.