Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Zrinjski večeras protiv Tobola, Jakirović otkrio “šta je plan”

Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Konferencijske lige, HSK Zrinjski – KF Tirana
28.07.2022., Mostar - Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Konferencijske lige izmedju HSK Zrinjski - KF Tirana. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Mostarci će pokušati ostvariti pozitivan rezultat pred revanš u Kazahstanu koji je na programu za sedam dana

Nogometaši Zrinjskog večeras će na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti Tobol u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Mostarci će pokušati ostvariti pozitivan rezultat pred revanš u Kazahstanu koji je na programu za sedam dana.

– Igramo protiv jako iskusne ekipe, prosjek godina im je 28,5 godina. Imaju devet reprezentativaca Kazahstana, imaju pet naših igrača s područja Balkana. Trener je isto iz Srbije, vjerovatno imaju dobre informacije o nama, ali i mi o njima. To je danas normalno. Očekuje nas zahtjevna utakmica u kojoj želimo napraviti sve da uspijemo otići s prednošću na revanš. E sada. To je plan. Mi možemo planirati, ali sam svjestan da moramo biti na vrlo visokom nivou. Moramo iskoristiti iskustvo ove četiri odigrane evropske utakmice, gdje smo vidjeli da svaka i najmanja greškica može rezultirati golom. Moramo biti mirniji u tom zadnjem pasu. Počeli smo stvarati šanse i to iz utakmice u utakmicu izgleda bolje i bolje. Uglavnom, protiv Tobola će biti zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati zrelost, kaže trener bh. prvaka Sergej Jakirović.

Meč se igra od 21 sat uz direktan TV prijenos na Areni.