Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Rovinju 22. septembra počinje 9. Weekend Media Festival

Weekend Media Festival_predavanja

Stara tvornica duhana u Rovinju 22. septembra postat će najveće regionalno mjesto okupljanja zanimljivih predavača koji će s posjetiocima izmjenjivati kreativne ideje, predstaviti nove trendove na tržištu, te u tri dana trajanja Weekend Media Festivala razmjenjivati bogato poslovno iskustvo.

I ove godine se u Rovinju očekuje oko 4.000 učesnika pa su se organizatori Weekenda pobrinuli da, uz ozbiljna predavanja, panele i prezentacije, ne nedostaje zabave.

Tako bogati program započinje u Pepermint klubu koncertom Hladnog piva, a da zabava nakon koncerta potraje do dugo u noć pobrinuće se DJ Filip Jelaš.

Opuštenoj atmosferi nakon prvog dana predavanja, u petak 23. septembra, pridonijet će Strongbow Urban Garden Party i Vintage Zagreb Festival u Pepermint klubu, potom posjetioce zabavlja Lampshade Media koja predstavlja Crnogorski dvojac Who See, a nakon njih slijedi Tomo In Der Muhlen u dvorani Vrt. Za kraj petka, vikendaše u Pepermint klubu zabavljaju Peppe & Sergej Trifunović.

Osim bogatog muzičkog programa u prostoru stare tvornice duhana bit će još puno zanimljivog sadržaja koji će posjetioci moći isprobati, doživjeti i pritom se dobro zabaviti. Između ostalog, svi posjetioci koji su se barem jednom zapitali kako izgleda stajati pored Tesle u njegovoj hidrocentrali na Nijagarinim vodopadima, asistirati mu u Colorado Springsu ili biti u njegovoj sobi u čuvenom hotelu “New Yorker”, moći će na Weekendu u sklopu programa uživati u izložbi virtuelne stvarnosti pod nazivom “Doživi Teslu”, najavljeno je.