Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uživanje za cijelu porodicu

U Širokom Brijegu otvoreno drugo izdanje Street Food Festa

siroki street food (1)

Marko Ćavar, također jedan od organizatora Street Food Festa kazao je kako su se potrudili da svojim posjetiteljima ponude dobru hranu, muziku i ostali program u kojem će moći uživati cijela porodica

Drugo izdanje Street Food Festa otvoreno je u petak u Širokom Brijegu, a posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji koju će prezentirati sedam vrsnih street food majstora iz BiH i Hrvatske te bogatom muzičkom programu.

Velika ponuda vrhunskih jela, brojni koncerti, a za najmlađe ‘Kids Corner’, samo su dio programa Street Food Festa koji će se održavati do 25. jula u ugodnom ambijentu parka Sajmište, kazao je Feni Mario Mandić, jedan od organizatora festivala koji nisu zaboravili ni na osvježenje pa će tako posjetitelji, uz ostalo, moći probati i neke od craft piva, kao i vina iz ponude.

– Prvo izdanje festivala, koje je održano prije dvije godine, posjetilo je oko 5.000 ljudi. Ove godine očekujemo još veći broj jer je i ponuda bogatija. Mislim da smo uspjeli u naumu da organiziramo jedan kvalitetan događaj za cijelu porodicu koji, evo, već postaje tradicija – kazao je Mandić.

Naveo je kako će posjetitelji moći uživati u azijskoj kuhinji, meksičkoj, raznim vrstama burgera i ostaloj uličnoj hrani koju će prezentirati vrhunski majstori kuhinje iz BiH i Hrvatske.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, splitski TBF, širokobriješki band Not Jane te mlade rock nade tog grada – band Rock trajanja, zabavljat će posjetitelje tokom trajanja Street Food Festa, a večerašnje otvaranje obogatio je i nastup Limene glazbe Humac.

Marko Ćavar, također jedan od organizatora Street Food Festa kazao je kako su se potrudili da svojim posjetiteljima ponude dobru hranu, muziku i ostali program u kojem će moći uživati cijela porodica.

Po njegovim riječima, ponudit će se jednostavna i kvalitetna hrana jer je osnova street food koncepta da i brza hrana može biti zdrava.

– Ove godine smo obogatili i dnevni program za mališane za koje je postavljeno i malonogometno igralište na kojem će se svakodnevno dijeliti lopte i održavati mini turniri – istaknuo je Ćavar.

Pozvao je sve da posjete festival i uživaju u vrhunskim delicijama, velikom izboru craft piva te raznovrsnom muzičkom programu.