Biznis

uživanje za cijelu porodicu

U Širokom Brijegu otvoreno drugo izdanje Street Food Festa

23/07/2021

Marko Ćavar, također jedan od organizatora Street Food Festa kazao je kako su se potrudili da svojim posjetiteljima ponude dobru hranu, muziku i ostali program u kojem će moći uživati cijela porodica

Drugo izdanje Street Food Festa otvoreno je u petak u Širokom Brijegu, a posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji koju će prezentirati sedam vrsnih street food majstora iz BiH i Hrvatske te bogatom muzičkom programu.

Velika ponuda vrhunskih jela, brojni koncerti, a za najmlađe ‘Kids Corner’, samo su dio programa Street Food Festa koji će se održavati do 25. jula u ugodnom ambijentu parka Sajmište, kazao je Feni Mario Mandić, jedan od organizatora festivala koji nisu zaboravili ni na osvježenje pa će tako posjetitelji, uz ostalo, moći probati i neke od craft piva, kao i vina iz ponude.

– Prvo izdanje festivala, koje je održano prije dvije godine, posjetilo je oko 5.000 ljudi. Ove godine očekujemo još veći broj jer je i ponuda bogatija. Mislim da smo uspjeli u naumu da organiziramo jedan kvalitetan događaj za cijelu porodicu koji, evo, već postaje tradicija – kazao je Mandić.

Naveo je kako će posjetitelji moći uživati u azijskoj kuhinji, meksičkoj, raznim vrstama burgera i ostaloj uličnoj hrani koju će prezentirati vrhunski majstori kuhinje iz BiH i Hrvatske.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, splitski TBF, širokobriješki band Not Jane te mlade rock nade tog grada – band Rock trajanja, zabavljat će posjetitelje tokom trajanja Street Food Festa, a večerašnje otvaranje obogatio je i nastup Limene glazbe Humac.

Marko Ćavar, također jedan od organizatora Street Food Festa kazao je kako su se potrudili da svojim posjetiteljima ponude dobru hranu, muziku i ostali program u kojem će moći uživati cijela porodica.

Po njegovim riječima, ponudit će se jednostavna i kvalitetna hrana jer je osnova street food koncepta da i brza hrana može biti zdrava.

– Ove godine smo obogatili i dnevni program za mališane za koje je postavljeno i malonogometno igralište na kojem će se svakodnevno dijeliti lopte i održavati mini turniri – istaknuo je Ćavar.

Pozvao je sve da posjete festival i uživaju u vrhunskim delicijama, velikom izboru craft piva te raznovrsnom muzičkom programu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.