Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasilje u Jablanici

Udruženje poslodavaca u FBiH oštro osuđuje napad i neprimjerno ponašanje nad radnicima

udruzenje poslodavaca fbih
Foto: Amer Kajmović/ Fena

UPFBiH podržava efikasnu aktivnost vlasti na istraživanju i procesuiranju odgovornih, saopćeno je iz UPFBiH

Na sjednici Upravnog odbora Udruženja poslodavaca u FBiH (UPFBiH) danas je raspravljano i o nemilom događaju u Jablanici kada je vlasnik jednog hotela pretukao radnicu. Iako se ne radi o članici UPFBiH, Udruženje oštro osuđuje ovaj događaj i naglašava da bila kakva sila i neprimjereno ponašanje bilo koga u poslovnom procesu, a prvenstveno poslodavca, nikada neće biti prihvatljivo niti opravdano.

-Interes UPFBiH je zaštićen, siguran i zadovoljan radnik. Radnik se u svakom društvu može najbolje zaštiti uspostavom jakog i održivog sistema zaštite koji podrazumijeva adekvatan, efikasan i primjenjiv krivični progon, kao i zaštitu svih radnika u građanskom postupku. UPFBiH smatra da je i velika ulogu Sindikata u kreiranju i praćenju uspostavljenih rješenja u praksi, te podržava svaki prijedlog Sindikata koji ide u pravcu zaštite radnika od ovakvih i sličnih napada – navode iz UPFBiH.

Također, pravosuđe mora biti efikasnije jer kašnjenje po nekoliko godina u donošenju pravosudnih odluka ostavlja ogroman prostor pravnoj, a time i stvarnoj nesigurnosti naših građana, pa time i radnika.

UPFBiH podržava efikasnu aktivnost vlasti na istraživanju i procesuiranju odgovornih, saopćeno je iz UPFBiH.