Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UniCredit Bank će se pridružiti “Satu za planetu Zemlju 2016”

unicredit

UniCredit Bank će se pridružiti “Satu za planetu Zemlju 2016”, globalnoj inicijativi Svjetskog fonda za prirodu, pa će u subotu, 19. marta, na sat vremena ugasiti svijetla u 81 zgradi diljem njene grupe u 13 zemalja Evrope, među kojima su i upravne zgrade u Mostaru i Sarajevu, saopćeno je iz te banke.

Svjetiljke neće gorjeti u termunu od 20.30 do 21.30 sati u najprominetnijim zgradama banke u: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj i Ukrajini. UniCredit Tower, upravna zgrada u Milanu, također će ove godine biti uključena u “Sat za planetu Zemlju”.

Grupa UniCredit se već devet godina pridružuje ovoj globalnoj inicijativi čiji je cilj poticanje svijesti o klimatskim promjenama koje su ozbiljna prijetnja planeti.

– UniCredit je izuzetno posvećen zaštiti životne sredine. Svake godine se rado uključimo u ovu inicijativu sa željom da skrenemo pažnju javnosti na važnost promjene naših ekoloških navika. Svaki pojedinac može doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena malim promjenama ponašanja, poput gašenja svijetla i elektroničke opreme kada nam nisu potrebni, korištenja štednih sijalica, javnog prijevoza, recikliranja. Odgovornim ponašanjem prema prirodi, možemo sačuvati eko sisteme, biljne i životinjske vrste i omogućiti i nama i budućim naraštajima sretnu i zdravu budućnost – izjavila je Selma Riđanović-Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

U godini nakon značajne Konferencije o klimatskim promjenama u Parizu i usvajanja novih ciljeva o održivom razvoju, UniCreditova podrška kampanji naglašava konstantna dugogogodišnja nastojanja Grupe da se bavi pitanjima zaštite okoliša i podrške održivom razvoju.

Kao dio tih nastojanja, Grupa je od 2009. godine posvećena smanjenju svojih operativnih emisija, a trenutni cilj je smanjenje emisije za 60 posto do 2020. godine i za 80 posto do 2030.