Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UniCredit Bank uvela beskontaktnu Debit MasterCard karticu

Debit MasterCard kartica

Nove Debit MasterCard kartice biće izdate nakon isteka datuma važenja postojećih Maestro/ Visa Electron kartica UniCredit Bank, ili prije ukoliko klijent tako želi. Prije preuzimanja nove kartice, klijenti će imati mogućnost uvida u sve informacije i detalje novog proizvoda putem Informacijskog lista i Ugovora o izdavanju i korištenju kartice. Kartica se za korisnike JES! Paket računa kartica izdaje bez naknade.

U slučaju da klijenti ne žele ugovoriti Debit MasterCard karticu i dalje će imati mogućnost redovno koristiti uslugu tekućeg računa i raspolagati sredstvima na tekućem računu u bilo kojoj poslovnici UniCredit Bank. Postojeće Maestro / Visa Electron kartice će vrijediti do isteka naznačenog na plastici ili do preuzimanja nove Debit MasterCard kartice ovisno šta nastupi ranije.
UniCredit Bank zamijenila je dosadašnje Maestro i Visa Electron debitne kartice sa novom Debit MasterCard karticom. Nova kartica je tehnološki naprednija i korisnicima pruža više mogućnosti, u vidu jednostavnijeg i bržeg plaćanja putem beskontaktne tehnologije.

„Beskontaktna tehnologija omogućava plaćanja u samo nekoliko sekundi prislanjanjem kartice na POS terminale, koji podržavaju ovu mogućnost. Beskontaktne transakcije do 30 KM se ne potvrđuju PIN-om, a za transakcije veće od 30 KM potrebno je unijeti PIN. Na prodajnim mjestima koja još uvijek nemaju beskontaktni terminal kartica radi kao obična debitna kartica putem umetanja u POS terminal“, objasnila je Ana Suton, voditeljica Razvoja kartičnog poslovanja UniCredit Bank.

Dodatne prednosti Debit MasterCard kartice su: besplatno osiguranje kartice od zloupotrebe, sigurnost plaćanja obzirom da je kartica cijelo vrijeme u rukama korisnika, isplata gotovine bez naknade u inozemstvu na više od 19.000 bankomata članica Grupe UniCredit za korisnike JES! Paket računa, uplata sredstava na račun putem uplatno-isplatnih bankomata UniCredit Bank, kupovina GSM prepaid dopuna/bonova na bankomatima UniCredit Bank i drugih banaka koje su omogućile ovu mogućnost, kupovina proizvoda i usluga bez naknade plaćanjem na POS terminalima u zemlji s istaknutim znakom brenda kartice, potpuna kontrola troškova uvidom u stanje na računu u svakom trenutku putem bankomata UniCredit Bank ili m-ba/ e-ba usluge.

Više informacija moguće je dobiti u poslovnicama UniCredit Bank, na web stranici www.unicreditbank.ba, ili putem besplatnog info telefona 080 081 051.