Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UniCredit daje 10 stipendija za ˝ECapital Culture Adriatic Start-up School˝

ecapital111

Fondazione Marche, Privredna komora Ankone, Univerzitet Politecnica delle Marche, Grad Ankona i Ista uz sponzorsku podršku UniCredita organiziraju projekat ˝ECapital Culture Adriatic Start-up School˝ čiji je cilj povećanje vrijednosti kulturne baštine jadranske makro regije, uz stvaranje međunarodnog kampusa za 40 studenata koji će razvijati sveobuhvatnu turističku ponudu.

Prijave su moguće do 20. jula/srpnja do 12.00 sati, a popunjavaju se elektronski, na web stranici www.ecapital.it, na kojoj je dostupna forma za prijavu.

UniCredit podržava inicijativu obezbjeđujući 10 stipendija za studente koji dolaze iz zemalja u kojima je prisutna Grupa UniCredit: Italija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Odabrani kandidati imat će obezbijeđene stipendije, koje podrazumijevaju:

– pohađanje poslovne škole za ekonomiju u turizmu koja će se održati na Mole Vanvitelliana u Ankoni, od 21.09.2015. do 11.12.2015

– smještaj i hranu za 12 sedmica

Troškove prijevoza snose učesnici.

Pravo na prijavu imaju državljani ili rezidenti jedne od osam zemalja jadransko-jonske regije:
Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija (bez Marche regije), Crna Gora, Srbija, Slovenija, starosne dobi do 40 godina. Kandidati moraju imati minimalno diplomu visoke stručne spreme, izvrsno znanje engleskog jezika (pisanje i govor), te moraju prezentirati svoju poslovnu ideju za uspostavljanje start-up kompanije, čiji je cilj jačanje kulturne baštine jadransko-jonske makro regije.

Polaznici poslovne škole će imati priliku da koristeći svoje vještine i kreativnost razviju svoju vlastitu poslovnu ideju, te da upoznaju druge mlade ljude iz različitih zemalja i njihove ideje. Oni će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama, studijama slučaja i istraživanjama iz oblasti mapiranja kulturnog naslijeđa u zemljama jadransko-jonske regije, unaprijeđenje tehnika za start up projekte, planiranje i pokretanje start up-a.

Nastavno osoblje će biti svakodnevno na raspolaganju učesnicima s ciljem pružanja podrške u razvoju njihovih poslovnih ideja i potrage za podacima i informacijama. Učesnicima će biti pružena i pomoć u traženju potencijalnih finansijskih partnera za realizaciju njihovih poslovnih projekata.

Tokom finalnog događaja koji će se održati po završetku poslovne škole, učesnici će predstaviti svoje ideje predstavnicima iz poslovnog i finansijskog svijeta.

Više informacija je dostupno na web stranici http://startupschool.ecapital.it, ili se može tražiti putem email adrese aim@ecapital.it .