Biznis

Centralna i Istočna Evropa

UniCredit nagrađena kao najbolja svjetska banka za privatno bankarstvo

19/11/2019

Osvojena i regionalna nagrada - najbolja banka za privatno bankarstvo u domenu poduzetnika u CEE

U okviru svoje pete godišnje dodjele nagrada za najbolje svjetske banke za privatno bankarstvo 2020, magazin Global Finance je izabrao UniCredit za najbolju banku u segmentu privatnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Pored toga, UniCredit je dobila još jednu regionalnu nagradu – najbolja banka za privatno bankarstvo u domenu poduzetnika u Centralnoj i Istočnoj Evropi – i pojedinačne nagrade za najbolju banku za privatno bankarstvo u Austriji (Schoellerbank), Češkoj Republici i Rumuniji.

Prema opisu Global Finance-a, dobitnici nagrada su banke koje na najbolji način zadovoljavaju specifične potrebe klijenata velike neto vrijednosti koji teže uvećanju, očuvanju i prenosu svog bogatstva na druge. Pobjednici nisu uvijek najveće institucije, već najbolje – one sa kvalitetima, koje klijenti visoko cijene pri izboru pružatelja usluga.

Ceremonija dodjele nagrada će se održati u februaru u Njujorku.

“Velika je čast biti izabran za najbolju svjetsku banku za privatno bakarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, te dobiti dodatne pojedinačne nagrade u Austriji, Češkoj Republici i Rumuniji” izjavili su Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

“Ponosni smo na našu sposobnost izgradnje održivog odnosa sa našim klijentima, kako bi oni nastavili da biraju nas. Ove nagrade dokazuju vrijednost kontinuiranog napora za dostizanje liderske pozicije u osiguranju inovativnih i relevantnih investicijskih rješenja za naše klijente u oblasti upravljanja imovinom na svim našim tržištima.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.