Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EPBiH

Uplaćeno 8,9 miliona KM za penzionisanje 202 radnika rudnika

rudari-protesti 3 (1)

Odobrena su i sredstva u iznosu 2,6 miliona KM za deblokadu računa RMU Zenica, blokiranog zbog tužbi pokrenutih od strane 66 radnika ovog rudnika

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH uplatilo je 8,9 miliona KM za isplatu doprinosa i otpremnina za 202 uposlenika rudnika, koji su zaključno sa 31.05.2021.godine stekli uslove za penzionisanje.

Time je JP Elektroprivreda ispunila obaveze iz člana 2. Sporazuma o nastavku restrukturiranja rudnika Koncerna EPBiH, potpisanog sa Sindikatom radnika rudnika Federacije BiH 19. maja ove godine, i ugovora zaključenih sa rudnicima Kreka, Kakanj, Breza, Zenica, Đurđevik i Abid Lolić.

Sredstva su doznačena za isplatu doprinosa i otpremnina za 61 radnika RMU Zenica, 43 radnika RMU Kakanj, 36 radnika RU Kreka, 35 radnika RMU Breza, 19 radnika RMU Abid Lolić i 8 radnika RMU Đurđevik.

Odobrena su i sredstva u iznosu 2,6 miliona KM za deblokadu računa RMU Zenica, blokiranog zbog tužbi pokrenutih od strane 66 radnika ovog rudnika.

JP Elektroprivreda BiH nastavlja sa ispunjavanjem obaveza iz Sporazuma o nastavku restrukturiranja rudnika i predani odnos u spašavanja rudnika očekuje i od drugih partnera u ovom procesu, prije svega uposlenika rudnika i Sindikata, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.