BiH

otac dženana memića

Muriz Memić: 1955. dan je danas i evo konačno je uhapšena

16/06/2021

"Čekali smo i očekivali, 1955. dan je danas i evo konačno je uhapšena. Očekujemo da će i mnogi biti", rekao je Muriz Memić

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, jedna na području općine Ilidža, druga na području općine Stari grad Sarajevo, s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja “Dženan Memić”, saopćeno je iz Uprave policije MUP KS.

“Tokom današnjih aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS slobode su lišili dvije osobe, i to: A.R. i M.O. U cilju zaštite interesa istrage, u ovom momentu ne možemo dati više informacija”, saopćeno je.

Iz više izvora potvrđeno je da je slobode lišena Alisa Mutap Ramić koja se u noći 8. februara 2016. godine nalazila u društvu Dženana Memića. On je tada zadobio povrede pod još neutvrđenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.

“Čekali smo i očekivali, 1955. dan je danas i evo konačno je uhapšena. Očekujemo da će i mnogi biti”, rekao je između ostalo otac Dženana Memića, Muriz, a u nastavku pogledajte njegovu prvu izjavu nakon hapšenja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.