Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uposlenici Air Francea produžili štrajk, dnevni gubici oko 20 miliona eura

air france

Uposlenici francuske nacionalne aviokompanije “Air France”, koji su ranije stupili u štrajk, poručili su da će tokom aprila štrajkovati ukupno sedam dana, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju deset sindikata koji predstavljaju uposlenike Air Francea navodi se da je ranije donesena odluka da štrajk traje tri dana, napominjući kako su ga produžili za još četiri dana.

Navodi se da će, prema novoj odluci, uposlenici francuske nacionalne aviokompanije štrajkovati 7., 10., 11., 17., 18., 23., i 24. aprila.

U saopćenju sindikata se dodaje kako pregovori sa upravom Air Francea nisu dali pozitivne rezultate, napominjući kako čelnici aviokompanije “igraju tvrdoglavu pregovaračku igru.”

Inače, uposlenici francuske nacionalne aviokompanije su štrajkovali i u utorak kao i nekoliko dana krajem marta ove godine.
Prema nekim procjenama, ukupna materijalna šteta štrajka dnevno iznosi oko 20 miliona eura.

Uposlenici Air Francea zahtijevaju povećanje plata za 6 posto kao i bolje uslove rada, dok uprava kompanije tvrdi da im ne može ponuditi veće plate jer bi time bio ugrožen njihov ekonomski rast.

Podsjetimo, istovremeno su u štrajk stupili i radnici francuske željeznice.