Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večer bankara

Uručena prestižna priznanja “Zlatni BAM”

gredic (1)

Raiffeisen Bank d.d. BiH Sarajevo dobila je priznanje za najveći dionički kapital

Na Večeri bankara “Zlatni BAM” koja je održana večeras u najuspješnijim bankama uručena su prestižna priznanja “Zlatni BAM” koja, 17. godinu zaredom, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje poslovno-finansijski magazin “Banke i biznis u BiH”.

Unicredit Bank d.d. Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB banka a.d. Banja Luka nagrađena je sa dva priznanja Zlatni BAM – za ROE – najveći prinos na dionički kapital i ROA – najveći prinos na aktivu.

Nova banka a.d. Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen Bank d.d. BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Komercijalna banka a.d. Banja Luka za najveći rast depozita.

Na ovoj, drugoj po redu Večeri bankara uručena su i posebna priznanja – Plaketa “Zlatni BAM” uspješnim pojedincima i kolektivima koji raznovrsnim proizvodima i uslugama opslužuju bankarski i finansijski sektor, saopćili su organizatori.