Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uručeno 160 sistema za navodnjavanje malinjaka u Srebrenici

Сребреница – уручени системи за нав
FOTO Srna

Predstavnici Rotari kluba Srebrenica danas su uručili 160 sistema za navodnjavanje po jednog dunuma malinjaka uzgajivačima sa područja srebreničke i bratunačke opštine u okviru projekta podrške malinarstvu.

Koordinator ovog projekta Nedeljko Simić kaže da je vrijednost dopremljenih sistema za navodnjavanje oko 50.000 maraka, a da je sredstva obezbijedio srebrenički Rotari klub uz podršku ovih opština.

Simić ističe da su izabrani korisnici koji žele da prošire ili podižu nove zasade maline sa kojima su prošle sedmice potpisani ugovori i da je za kratko vrijeme potrebna oprema za navodnjavanje već stigla.

On je dodao da su u aprilu obezbijedili sisteme za navodnjavanje za 60 porodica, koje su počele da podižu zasade ovog voća, a da su prošle godine podržali 85 proizvođača jagodičastog voća iz ove dvije opštine obezbijedivši im sadnice, opremu za uzgoj maline i sisteme za navodnjavanje.

Prema Simićevim riječima, ukupna vrijednost ovog projekta je oko 250.000 maraka i sa današnjom raspodjelom sistema za navodnjavanje on je u cijelosti realizovan.