Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

petogodišnji projekt

USAID pokreće projekt razvoja održivog turizma

nancy-eslick-usaid

Cilj petogodišnjeg, 20 miliona američkih dolara vrijednog projekta je podrška dalekosežnom ekonomskom razvoju pokrenutom turizmom, te promocija društvene harmonije kroz privredno aktiviranje bogatog kulturnog naslijeđa i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokreće novi petogodišnji Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini putem webinara koji će biti održan 25. i 26. januara.

Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Eric Nelson obratit će se uvodnim govorom na prvom danu dvodnevnog događaja.

Također, za prvi dan najavljena su i obraćanja ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košarca, ministrice okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Edite Đapo, te ministrice trgovine i turizma Republike Srpsk Suzane Gašiće.

Direktorica USAID misije u BiH Nancy Eslick bit će domaćin predstavljanja projekta prvog dana, te će se obratiti uvodnim govorom tokom drugog dana događaja.

Cilj petogodišnjeg, 20 miliona američkih dolara vrijednog projekta je podrška dalekosežnom ekonomskom razvoju pokrenutom turizmom, te promocija društvene harmonije kroz privredno aktiviranje bogatog kulturnog naslijeđa i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine.

Kroz poticanje saradnje između svih nivoa vlasti, privrede i lokalnih zajednica, projekt će podržati oporavak turističkog sektora u Bosni i Hercegovini od negativnih utjecaja pandemije, najavljeno je iz USAID-a.