Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Uskoro dozvola za izvoz dodatnog asortimana mliječnih proizvoda?

16/07/2018

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i Kancelarija za veterinarstvo BiH vode intenzivne, završne aktivnosti, kako bi Bosna i Hercegovina dobila dozvolu za izvoz u Evropsku uniju i svih preostalih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda, koji do sada nisu imali tu mogućnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o mlijeku i mliječnim proizvodima s manjim stepenom obrade, odnosno mlijeku i mliječnim proizvodima koji su prošli jedan tretman pasterizacije (tzv. kolona B).

“Ukoliko dobijemo i ovu dozvolu za uvoz i Evropska unija uvaži naše zahtjeve, biće to još jedan važan korak u dostizanju EU standarda domaćih kompanija i institucija u lancu odgovornosti, za hranu životinjskog porijekla”, izjavio je Šarović.

Izvještaj Evropske komisije o ispunjenosti uslova za stavljanje BiH na listu Evropske komisije očekuje se narednih dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.