Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz LUK do idealnog klima uređaja

luk klima1

Stižu paklene vrućine, čime se najbolje hladiti ovog ljeta? Kompanija LUK, kao jedan od lidera na tržištu savremene opreme za klimatizaciju i ventilaciju, ove sezone s ponosom predstavlja Mitsubishi klima uređaje.

Mitsubishi klima uređaji su poznati u cijelom svijetu kao uređaji vrhunskih karakteristika, dugog radnog vijeka i izuzetno visoke energetske efikasnosti. Ove klima uređaje karakteriše moderan dizajn, tehnološke inovacije, napredna inverterska tehnologija, a spadaju među najštedljivije i najtiše na našem tržištu. Mitsubishi klima uređaji predviđeni su za postavljanje u životne ili radne prostore, mogu se uklopiti u svaki interijer i ispuniti gotovo sve zahtjeve za hlađenjem i grijanjem u prelaznim periodima. Na kompleksnije zahtjeve investitora odgovara Mitsubishi kazetna jedinica čija ugradnja u strop štedi na prostoru, ne umanjuje vizuelni dojam prostora, a rješava potrebe grijanja i hlađenja.

“Uzimajući u obzir sve zahtjeve naših kupaca za idealnom klimom, od ove godine LUK je u prilici da ponudi tehnološki i dizajnerski napredne klima uređaje svjetski poznatog brenda Mitsubishi Electric. Razgovarali smo sa nekim od prvih korisnika koji su oduševljeno podijelili sa nama da se rad klime gotovo ne čuje, te da nekim čudom rashladi prostor, ali bez neugodnih posljedica za ljude u tom prostoru. Napokon uz korištenje klima uređaja nema glavobolje, osjećaja težine tijela ili ukočenosti vrata ili leđa. Sa sigurnošću možemo reći da smo LUK kupcima ponudili idealne klima uređaje”; istakla je Alma Mušić, Voditeljica Promocije&PR-a LUK Grupacije.

luk klima2

Ukoliko imate potrebu i za grijanjem u prelaznom periodu, Mitsubishi klime, zahvaljujući naprednoj inverterskoj tehnologiji, efikasno omogućavaju i hlađenje i grijanje. Naime, zbog širokog raspona rada, Mitsubishi klime primjenjive su u ekstremnim temperaturnim uslovima. Tako naprimjer ove klime mogu hladiti prostor i uz vanjske temperature do +46 stepeni C, ali i grijati uz vanjske temperature do -15 stepeni C. Ukoliko se pak primjeni uređaj iz serije Hyper Heating Zubadan garantuje se grijanje preko klima uređaja čak i na -25 stepeni C vanjske temperature. Poređenja radi, srednja vrijednost vanjske temperature u Sarajevu u zimskom periodu je +4.7 stepena C. Zbog svojih tehničkih karakteristika, Mitsubishi klime se često, pored stambenih i poslovnih prostore koriste i u server sobama, jer je moguće hlađenje i na vanjskoj temperaturi do -10 stepeni C.

Jako bitno za istaći je da svi modeli spadaju u A+, A++ ili čak A+++ energetski razred, čime je zagarantovana ušteda energije.

Najinteresantniji model je svakako Kirigamine Zen, koji je dobio ime po gorju Kirigamine u Japanu, za koje je dokazano da ima najugodniju klimu za čovjeka. Uz talijanski dizajn i japansku tehnologiju, Kirigamine Zen model će zadovoljiti istančani stil zahtjevnih korisnika. Potvrda sjajnom dizajnu je došla u obliku prestižne nagrade za dizajn Red Dot. Prilikom dodjele nagrade, žiri je izjavio: “Mitsubishi Kirigamine Zen predstavlja simbiozu energetski štedljive tehnologije i minimalističkog, elegantnog dizajna.”

Top model u ponudi je klima uređaj Kirigamine FH koji pršti inovacijama poput Plasma Quad filtera koji postavlja nove standarde u prečišćavanju zraka, zatim “I-see” senzora koji očitava prisutnost osoba u prostoru i na osnovu toga reguliše rad klime, te u konačnici spada u najviši energetski razred, čak A+++.

Zašto je Mitsubishi klima vaš izbor ovog vrelog ljeta?
– Napredna inverterska tehnologija koja omogućava puni komfor hlađenja i – grijanja, uz uštedu energije
– Rigorozna kontrola kvalitete ima za cilj dosezanje 10 godina rada bez kvara
– Najtiši klima uređaj na tržištu, tiši i od ljudskog šapata
Mitsubishi klime možete naći u LUK Prodajnim centrima, Sarajevo Grbavica ili Stup, Mostar, Visoko, Tuzla ili Banjaluka ili OBI Marketu Sarajevo.
Obradujte se idealnom klimom, u toku je popust 10% na klima uređaje, uz mogućnost plaćanja na 12 rata bez naknade i kamate!