Sarajevo

Uz podršku BH Telecoma održana konferencija The Economist: Svijet u 2022.

bh telecom konferencija

Nastojimo da BH Telecom bude transformiran u savremenu kompaniju koja će snažno ući u nova tržišta, samostalno i sa partnerima, kazao je Kahriman

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održana je konferencija „The Economist: Svijet u 2022.“.

Događaj je otvorio guverner CB BiH Senad Softić, a cilj konferencije bio je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini. Tražili su se odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022., na koji način će se svjetska i bh. ekonomija oporaviti od posljedica globalne pandemije i kakva je ekonomska perspektiva BiH.

Jedan od govornika na ovoj konferenciji bio je i generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, koji je održao prezentaciju na temu Digitalna transformacija.


– U BH Telecomu smo vrlo ponosni na naše cjelokupno poslovanje. Kao odgovor na potrebe i prilike na tržištu, u prethodnim godinama u našoj kompaniji započeta je tehnološka i organizacijska transformacija na putu ka digital servis provajderu.
Nastojimo da BH Telecom bude transformiran u savremenu kompaniju koja će snažno ući u nova tržišta, samostalno i sa partnerima. Usredsređeni smo da osiguranjem vrhunskog korisničkog iskustva ostanemo prvi izbor na tržištu digitalnih rješenja i usluga i kontinuirano doprinosimo razvoju savremenog i boljeg društva u Bosni i Hercegovini, kazao je Kahriman te dodao da su najvažniji pokazatelji poslovanja BH Telecoma u ovoj godine vrlo pozitivni, te je dodao:

Posebno smo ponosni na OPA aplikaciju koju smo uspostavili sa našim partnerima, prije svega sa Raiffeisen Bankom i IT kompanijama iz Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da se radi o jednom potpuno inovativnom i drugačijim pristupu tržištu, a u naredna dva mjeseca ćemo predstaviti prvi tehnološki poligon za Smart city u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom Kahriman je podsjetio i na platformu BH Telecoma za startupe BH Techlab, za koju je objavljen Javni poziv koji se odnosi na mlade inovatore i startup kompanije za čiju namjenu je obezbijeđeno 15 miliona KM.

Konferenciji su prisustvovali i članovi Uprave BH Telecoma, kao i brojni ambasadori, predstavnici lokalnih i međunarodnih organizacija, ekonomisti, privrednici i predstavnici bankarskog sektora.