Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte s cijenama akcija Facebooka

19/10/2015

Cijena akcija Facebooka je od početka 2015. godine do sada porasla 18.2% i prema procjenama ekonomista još uvijek ima prostora za rast.

Iskoristite povoljan trenutak na tržištu i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Facebook-a na svjetskoj berzi.

– Facebook je 12. oktobra objavio da testira nekoliko novih funkcija u oglašavanju koji omogućavaju korisniku da obavi kupovinu direktno putem ove aplikacije. Ovo je još jedan u nizu koraka koji je Facebook preduzeo u takmičenju sa Amazonom koji je najveća kompanija u ovom sektoru. U budućnosti, kompanije će biti u mogućnosti da na svojim Facebook stranicama obavljaju direktnu prodaju proizvoda. Analitičari se pribojavaju da bi uvođenje ovih inovacija moglo da smanji broj mlađih korisnika što bi moglo negativno da se odrazi na cijenu akcija, navode u FXLider-u.

Tri osnovna faktora koja sugerišu da je pred Facebookom svijetla budućnost su WhatsApp, Instagram i  sve veći prihod od reklama na tržištima zemalja u razvoju.

Od aprila do septembra broj aktivnih mesečnih korisnika WhatsApp-a je porastao za 11% ili 100 miliona. Kada je Facebook kupio WhatsApp u februaru prošle godine, CEO Mark Zuckerberg je istakao visok rast broja korisnika ove aplikacije koji je tada iznosio 450 miliona sa dnevnim rastom od čak milion korisnika.

Fantastičan rast koji prema riječima CEO-a Facebook-a niko do tada nije ostvario. Pored toga, preko ove aplikacije Facebook je uspio da uđe i u Kinu koja je najveće internet tržište na svijetu.

Instagram-u i WhatsApp-u je dozovoljen pristup u Kini i pored zabrane Facebook-a. Na posljednjem objavljivanju kvartalnih zarada Zuckerberg je izjavio da će se stvoriti mnogo načina da se unovči WhatsApp onda kada dostigne jednu milijardu aktivnih korisnika.

Ranije ove godine CFO David Wehner je najavio da će uskoro biti uvedene nove funkcije kojima će kompanije moći da šalju poruke svojim mušterijama.

– Cijena akcija Facebooka je pozitivno odreagovala na vijest da je broj aktivnih korisnika ove društvene mreže dostigao nevjerovatnih 900 miliona. Širenje Facebooka na mobilne telefone se isplatilo investitorima a nedavni skok cijena akcija je samo početak. Danas ova društvena mreža dobija 76% ukupnog prihoda upravo od oglasa na vaničnim podacima sa njegovog websitea, broj aktivnih mesečnih korisnika dostigao je 400 miliona.

[yuzo_related]

Rast broja aktivnih korisnika i prihoda svakako pozitivno utiče i na cijenu akcija Facebook-a. Prognoze ekonomista govore da prema optimističnom scenariju cena akcija bi u narednih godinu dana mogla da dostigne 146 dolara. Ipak realističniji scenario sugeriše rast cijene na 111.50 dolara. Trenutna cijena Facebook akcija je oko 93,89 dolara.

Cijena akcija Facebooka je od početka 2015. godine do sada porasla 18.2% i prema procjenama ekonomista još uvek ima prostora za rast.

Iskoristite povoljan trenutak na tržištu i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Facebooka na svjetskoj berzi.

– Facebook je 12. oktobra objavio da testira nekoliko novih funkcija u oglašavanju koji omogućavaju korisniku da obavi kupovinu direktno putem ove aplikacije. Ovo je još jedan u nizu koraka koji je Facebook preduzeo u takmičenju sa Amazonom koji je najveća kompanija u ovom sektoru. U budućnosti, kompanije će biti u mogućnosti da na svojim Facebook stranicama obavljaju direktnu prodaju proizvoda. Analitičari se pribojavaju da bi uvođenje ovih inovacija moglo da smanji broj mlađih korisnika što bi moglo negativno da se odrazi na cijenu akcija, navode u FXLider-u.

Za trgovanje cijenom akcija Facebooka 50 eura preuzmite na ovom LINKU

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.