Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje dionicama Netflixa

netflix_desktop

Netflix je kompanija koja je imala najveći uspjeh tokom 2015. godine u poređenju s ostalim kompanijama koje čine američki S&P500 indeks. Prema procjenama Financial Times-a , cijena dionica bi mogla porasti preko 30% tokom ove godine.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom dionica Netflixa na svjetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje na ovom LINKU.

Ipak, 2016. godinu su dionice Netflix-a započele padom. Pitanje koje se postavlja je, da li će investitorima ova kompanija ponovo postati zanimljiva? Za sve kompanije koje pripadaju IT industriji , rast broja korisnika je najbitniji parametar koji investitori razmatraju kada odlučuju da li će ulagati svoj novac ili ne.

U prethodnom kvartalu Netflix je povećao broj svojih korisnika za rekordnih 5.59 miliona. I dok je rast broja korisnika u SAD-u usporio na 1.56 miliona, broj korisnika van SAD-a i dalje stabilno raste s novih 4.04 miliona. Do 1. januara ove godine broj pretplatnika širom svijeta je dostigao 75 milijuna.
Ono što bi u ovom trenutku zaista moglo motivirati investitore su buduća očekivanja kada je u pitanju uspijeh kompanije.

Prema najnovijim projekcijama u prvom kvartalu ove godine očekuje se novih 6.1 miliona pretplatnika, što je 25% više u odnosu na isti period prošle godine.

Pored toga, Netflix ima i solidnu bazu vlastitog sadržaja. Serije poput „House of Cards“, “Narcos“ i Marvelov „Daredevil“, koje su originalno Netflix-ove, imaju ogroman broj gledatelja.

U 2016. planira se lansiranje preko 600 sati novog originalnog programa, dok je prošle godine novi sadržaj obuhvatao oko 450 sati. Ove godine planiraju se i nove sezone za oko 30 originalnih serija, 8-9 igranih filmova i 35 novih sezona serija za djecu.

Kompanija je početkom godine lansirala svoje usluge u dodatnih 130 zemalja i time proširila svoje tržište za oko 190 milijuna novih korisnika. Bez sumnje, veće tržište je dobro za poslovanje, ali ono što je zaista važno investitorima je da li Netflix može zaraditi na ovom proširenju i da li se ono može pozitivno odraziti na vrijednost dionica.

S čvrstim pravcem poslovanja i ogromnim potencijalom rasta, dionice Netflix-a bi definitivno trebale imati sjajnu budućnost.