Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevski aerodrom

Većina kompanija reducirala letove iz i prema Sarajevu

aerodrom sarajevo44

Kompanija Austrian Airlines otkazala je sve letove od 19.-28. marta za Beč, dok je kompanija Crotia Airlines do 28. marta otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb

– Situacija s letovima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se mijenja iz sata u sat. Većina aviokompanija reducirala je letove iz i prema Sarajevu, kao prevenciju širenja koronavirusa – potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Naglasila je da će danas biti pet dolaznih i pet odlaznih letova.

– Prvi let čije slijetanje očekujemo je avion iz Dohe, zatim iz Kelna, Štutgarta, Zagreba i Istanbula, te povratne letove za te destinacije – kazala je Bagarić.

Letovi za Beč i Beograd su otkazani.

Kompanija Austrian Airlines otkazala je sve letove od 19.-28. marta za Beč, dok je kompanija Crotia Airlines do 28. marta otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb.

– Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te smo poduzeli sve predviđene mjere kako kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja.Također se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici – kazala je Bagarić.