Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mjere

Velike avio-kompanije uvode kontrolu temperature putnika

korona

Zvaničnici su ocijenili da provjera temperature neće eliminisati rizik od virusa korona, ali bi moglo da odvrati ljude koji se ne osjećaju dobro od putovanja

Grupa američkih avio-kompanija podržala je prijedlog Uprave za bezbjednost u saobraćaju /TSA/ o kontroli temperature putnika i osoblja koje je u kontaktu sa klijentima u vrijeme pandemije virusa korona.

Kompanije “American Airlines”, “United Airlines”, “Delta Airlines” i “Southwest Airlines” saopštile su da će ove provjere predstavljati još jedan nivo zaštite putnika, ali i osoblja i aviona i aerodroma.

“Provjera temperature omogućiće dodatnu sigurnost javnosti koja je ključna u obnovi vazdušnog saobraćaja i privrede SAD”, navodi se u saopštenju.

Zvaničnici su ocijenili da provjera temperature neće eliminisati rizik od virusa korona, ali bi moglo da odvrati ljude koji se ne osjećaju dobro od putovanja.

Administrator TSA David Pekoske rekao je ranije da nije donesena odluka o mogućoj provjeri temperature putnika na aerodromima i da ostaje ptanje gdje bi se to sprovodilo i koja agencija bi za to bila zadužena.

Kompanija “Frontier Airlines” najavila je da će od 1. juna početi da kontroliše temperaturu svih putnika putnika i članova posade, a biće zabranjen ulaz licima koja imaju temperaturu 38 stepeni Celzijusa i više.

Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski za sve putnike i pojačane su mjere higijene i čišćenje aviona.