nove naknade

Velike promjene na benzinskim pumpama u Njemačkoj: Ono što je bilo besplatno, više nije

pumpa njemacka
Foto: Fenix-magazin

Većina pružatelja usluga nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim pumpama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cijene ostalih proizvoda

Vozači su brojne usluge na benzinskim pumpama mogli dobiti besplatno, no od sada se te usluge na mnogim pumpama moraju dodatno platiti.

Oni koji staju na većim pumpama ranije su mogli koristiti dodatne usluge besplatno. Primjerice, mnogim je vozačima već postala rutina provjera pritiska u gumama na benzinskoj, prenosi Fenix magazin.

Na većini benzinskih postaja vozači nisu morali plaćati nikakve dodatne naknade. Jedino je Shell od 2013. bio iznimka, jer je naplaćivao korištenje uređaja za pritisak zraka. No sada i druge tvrtke mijenjaju svoju strategiju.

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati platiti ako žele napuniti svoje gume zrakom. Operateri benzinskih pumpi tvrde kako moraju potrošiti puno novca na kupnju i održavanje opreme za zračni pritisak.

Većina pružatelja usluga nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim pumpama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cijene ostalih proizvoda.

Ali, takozvani mješoviti izračun pretpostavlja da potrošači, osim točenja goriva, na licu mjesta kupuju i druge proizvode iz ponude, poput cigareta i grickalica. Zbog prilagodbe strategije razumno je pretpostaviti da ovaj koncept više ne funkcionira, pišu njemački mediji.