Biznis

turistička zajednica sbk

Veliki broj gostiju zainteresiran za zimovanje na Vlašiću

08/12/2020

Matošević naglašava da se, u saradnji s turističkim i ugostiteljskim djelatnicima na Vlašiću, priprema interni protokol za sigurniji boravak gostiju

Veliki broj gostiju zainteresiran je da predstojeću zimsku sezonu provede na Vlašiću, a najintenzivnija je potražnja za privatnim vikendicama, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) Miroslav Matošević.

– Vlada veliki interes, kako za Novu godinu, tako i ostatak sezone. Ima dosta rezervacija, većinom od domaćih gostiju, ali i od bh. dijaspore. Veliki broj rezervacija dolazi, također, iz Hrvatske, ali će vjerovatno one ovisiti i o epidemiološkim mjerama u idućem periodu. U suštini, možemo reći da bismo, da nema pandemije koronavirusa, bili zadovoljni interesom gostiju – kazao je Matošević.

Matošević naglašava da se, u saradnji s turističkim i ugostiteljskim djelatnicima na Vlašiću, priprema interni protokol za sigurniji boravak gostiju.

– Nastojat ćemo da sačinimo interni protkol za koronavirus, što podrazumijeva da, osim zakonom propisanih aktivnosti, donesemo niz mjera s ciljem bolje sigurnosti gostiju i djelatnika. To, između ostalog, podrazumijeva smjernice postupanja ukoliko neki gost dobije simptome karakteristične za covid 19 – naglasio je Matošević.

Gostima bi, također, trebala biti dostupna i ambulanta, tako da će Vlašić, kako ocjenjuje Matošević, imati osigurane zdravstvene usluge za posjetitelje.

– Ova sezona će biti drugačija nego što smo to navikli, dakle bez koncerata i zabava. Nadamo se da će svi, od hotelijera, trgovaca do posjetitelja, biti odgovorni i da će poštivati mjere – naglasio je Matošević.

Po njegovim riječima, na Vlašiću ove godine neće biti ni uobičajenog velikog otvaranja zimske sezone, u organizaciji Turističke zajednice SBŽ-a, dok će datum otvaranja skijališta ovisiti o vremenskim uvjetima, odnosno količini snježnih padalina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.