Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mere"

Veliki trgovački lanac zatvara market u BiH, nisu opstali ni godinu dana

mere
Trgovački lanac MERE

Na bh. tržište trgovački lanac ušao s najavom da će imati 20 posto niže cijene, no prema posljednjim vijestima iz kompanije to nije bilo dovoljno

Ruski trgovački lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je u maju prošle godine svoje poslovanje u BiH. Otvorili su tada prvi prodajni objekat u Istočnom Sarajevu.

No, ni godinu dana od otvaranja, ovaj objekat se zatvara, javlja Biznisinfo.

– Poštovani kupci i pratioci, želimo Vas obavijestiti da se sutra objekat Mere zatvara u 20 h, na lokaciji Slavka Leovca br.4. Hvala svima koji ste nas podržavali sa posjetama i kupovinom. Nadamo se da ćemo se uskoro opet vidjeti! Posebno se zahvaljujemo i dobavljačima EZ, Bare komerc, Intercamp, Sara, Kuća salate, Zelenara, Voćar, As Jelah, Rox, Tesco, Boshem, Farell, Beemed, Abak, Continental, kao i mnogim drugim poslovnim partnerima, kazali su iz MERE-a.

Podsjetimo, kompanija je ušla na bh. tržište s amibicijom da otvori desetine prodajnih objekata.

– Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini. Prema trenutnim planovima, Mere će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BiH, najavljeno je ranije.

Trgovački lanac MERE je na bh. tržište ušao s najavom da će imati 20 posto niže cijene od konkurencije. Ipak, sudeći prema posljednjim vijestima iz kompanije to nije bilo dovoljno za uspješno poslovanje.