Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istočno sarajevo

Poznat datum i mjesto otvaranja prve MERE trgovine u BiH

nere

Pripreme za otvaranje prve MERE prodavnice u BiH su završene, a svečano otvaranje je u srijedu 18. maja 2022. godine, saznaje Akta.ba.

Lokacija prvog objekta je u Istočnom Sarajevu, na adresi Slavka Leovca br. 4.

“U objektu je sve spremno. Instalirane su kase, roba dovezena i izložena. Potpisali smo ugovore o radu sa 48 radnika i s ponosom ističemo da su svi državljani BiH. Zaposlili smo ljude koji su bili prijavljeni na biroima za zapošljavanje. Također, reklame i putokazi su postavljeni – jednom rječju sve je spremno”, potvrdio je ekskluzivno za portal Akta.ba Kemal Muratović, direktor firme Express Consulting d.o.o., koja vodi sve poslove oko početka rada trgovačkog lanca MERE u BiH.

Istovremeno pripremaju otvaranje objekata u Doboju u Prijedoru. U toku je priprema robe i prolazak radnika, potpisuju se ugovori o radu u kojima ima brojnih prednosti i pogodnosti.

“Otvaranje sljedećih objekata predviđeno je početkom juna 2022. u Doboju i Prijedoru u kojima se roba već uveliko izlaže, instaliraju se kase itd.”, navodi Muratović.

Napominje da će otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeti brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi,

“Prije svega, plate radnicima su puno bolje i veće od prosječnih plata u cijeloj BiH. Zatim, otvaranje ovih prodavnica je velika šansa za bh. ekonomiju, jer se usporedbe radi, radi o trgovačkom lancu koji ima promet od 5,5 milijardi KM, što je godišnji budžet Federacije BiH. Država će zarađivati milionske sume novca na osnovu poreza i ostalih nameta. Prednost je i potpisivanje ugovora sa domaćim bh. kompanijama koje će prodavati svoje proizvode u ovom trgovačkom lancu. Ipak, najbitnije od svega je, imajući u vidu veliki porast troškova života, u MERE-u će cijene biti niže za 20 posto u odnosu na najjeftinijeg konkurenta u BiH”, naglašava direktor Express Consultinga.