Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VI. Sajam poslovnih ideja održan u Zvorniku

6. Sajam poslovnih ideja

U Zvorniku je održan šesti regionalni Sajam poslovnih ideja. Svoje poslovne ideje predstavilo je 13 mladih ljudi s područja opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik. Sajam se održava u okviru projekta “Mladi preduzetnici za društvene promjene” koji implementira Udruženje “Prijatelji Srebrenice”, javlja Anadolu Agency.

Korisnici Poslovnog savjetovalište Udruženja “Prijatelji Srebrenice”, koji su tokom prethodnog perioda uspješno savladali obuku u pisanju poslovnih i finansijskih planova, na Sajmu su prezentovali svoje poslovne ideje.

Organizator Sajma poslovnih ideja uspostavio je nagradni fond za najbolje poslovne ideje. Komisija za odabir u kategorijama najperspektivnije poslovne ideje, najboljeg poslovnog plana i najinovativnije poslovne ideje odabrali su najbolje poslovne planove iz regije.

U konkurenciji od 12 raznovrsnih ideja, pobjednik za Opštinu Zvornik je Igor Golubović iz Zvornika sa idejom Foto studio.

“Nadam se da ću sa osvojenom nagradom uspjeti bolje proširiti ideju i postanem uspješniji u svom poslu”, rekao je Golubović.

“Sajam poslovnih ideja” podržava i kompanija “Posao.ba” koja u Srebrenici implementira projekat “Ekonomsko osnaživanje Srebrenice”.

“Želimo pomoći ekonomski oporavak ove regije. Ispred projekta odlučili smo da ovaj put na Sajmu podržimo ideju Bojane Ilić iz Bratunca, koja želi da otvori školu stranih jezika”, rekla je Semina Husomanović iz kompanije “Posao.ba”.

“Osvojila sam prvo mjesto, značiće mi puno novčana nagrada, kao i savjetovanje koje ću da dobijem iz Poslovnog savjetovališta u Udruženju ‘Prijatelji Srebrenice’ i iz kompanije ‘Posao.ba”’, rekla je Bojana Ilić uspješna mlada preduzetnica iz Bratunca.

Cilj Sajma i cjelokupnog projekta je da se prepoznaju i podrže dobre poslovne ideje i obezbjede uslove za samozapošljavanje mladih. Dragana Jovanović predsjednica Udruženja “Prijatelji Srebrenice” zadovoljna je uspjehom održanog Sajma koji je prerastao u tradicionalan i prepoznatljiv događaj u regiji.

“Sajam poslovnih ideja je događaj koji organizujemo tri puta godišnje sa ciljem da podržimo mlade preduzetnike s područja pet opština s regije Birač. Ono što je važno jeste da je Sajam okupio opštine, lokalne uprave i donatore koji su zainteresovani da podrže proces izrade biznis planova”, rekla je Dragana Jovanović.

Pored Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, ovogodišnji regionalni Sajam poslovnih ideja podržale su i opštine Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik, Fondacija Piter Van Bastian, crkvena zajednica Vlaardingena, CRS, UNDP, visoki predstavnik dr. Valentin Inzko, Područna privredna komora Bijeljina i portala posao.ba.

Naredni regionalni Sajam poslovnih ideja planiran je za april sljedeće godine.