Vijeće ministara o zajmu za projekt restrukturiranja željeznica RS-a

zeljeznice-rs123

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je zakazana za sutra, Nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt restrukturiranja željeznica Republike Srpske.

Ministri će biti upoznati i o okončanom arbitražnom postupku pred Stalnim arbitražnim sudom u Haagu u predmetu “Strabag AG protiv Ministarstva komunikacija i prometa BiH”, a radi se o informaciji koju je pripremilo državno Pravobranilaštvo.

Na dnevnom redu sjednice je i Informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija.

Pred ministrima će biti i Nacrt protokola Vijeća ministara i Vlade Rumunije o sukcesiji BiH bilateralnih ugovora zaključenih između Federativne Narodne Republike Jugoslavije/Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Narodne Republike Rumunije/ Socijalističke Republike Rumunije.

Bit će razmotreni i prijedlozi programa rada nekoliko bh. institucija za 2018. godinu, među kojima je i Prijedlog programa rada Vijeća ministara, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.