Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"STARfest"

Više od 50 izlagača na sajmu razvoja karijere i zapošljavanja mladih u Sarajevu

sajam razvoja karijere starfest sarajevo 3 fena
Foto: Almir Razić/ Fena

Novoimenovani premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je na otvaranju sajma da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti mladi, te prilike za mlade i njihovo zapošljavanje

Više od 50 izlagača predstavit će se na dvodnevnom sajmu razvoja karijere i zapošljavanja mladih “STARfest” koji je otvoren danas u sarajevskom Centru Skenderija.

Foto: Almir Razić/ Fena

Među njima su kompanije, nevladine organizacije, te institucije koje će predstaviti tržište rada i poslove budućnosti, uz konkretne ponude za mlade, poput poslova, stažiranja, edukacija, stipendija.

Foto: Almir Razić/ Fena

Novoimenovani premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je na otvaranju sajma da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti mladi, te prilike za mlade i njihovo zapošljavanje.

Foto: Almir Razić/ Fena

– Neki su mi spočitavali što sam sa 33 godine preuzeo funkciju premijera Kantona, ali sam želio da pokažem da se može preuzeti odgovornost i volio bih da mladi kroz ovaj sajam preuzmu odgovornost da dobiju posao i priliku da zajedno s Vladom grade bolju budućnost – rekao je Uk.

Foto: Almir Razić/ Fena

Dodao je da će Vlada KS na svom štandu predstaviti načine na koji mladi mogu pristupiti i učestvovati u aktivnostima te institucije.

Ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Pavle Krstić istakao je da resorno ministarstvo podržava održavanje sajma i pozvao mlade da aktivno učestvuju u izradi nove strategije za mlade KS.

Foto: Almir Razić/ Fena

Na otvaranju je navedeno da se na sajmu očekuje oko 2.000 posjetitelja, a bit će održana i 21 edukativna radionica sa 30 govornika.

Foto: Almir Razić/ Fena