Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vitinkin energetski napitak “Rooster” oduševio posjetioce Sajma u Mostaru

IMG_9614

Po prvi put na mostarskom Sajmu gospodarstva predstavila se kompanija Vitinka AD iz Zvornika. Riječ je kompaniji koja proizvodi mineralnu vodu i ostala bezalkoholna pića, dostupna na prostoru cijele BiH i Crne Gore. Forma je nastala 1974. u Kozluku. Pored mineralne vode, koja je u vrijeme osnutka bila jedini proizvod, danas se u Kozluku proizvodi i puni više različitih gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića.

Pored prirodne mineralne vode i gazirnih osvježavajućih bezalkoholnih pića, kompanija Vitinka je prepoznala potrebu svojih potrošača i za kvalitetnom prirodnom izvorskom vodom. Istražujući i analizirajući duži niz godina više prirodnih izvora u širem okruženju, na 40 kilometara južno od naše fabrike u Kozluku, pronašli smo netaknut izvor čiste vode, izvrsnog kvaliteta i u potpuno prirodnom okruženju. Proizvodni portfolio kompanije Vitinka stalno se uvećava.

Tokom 2013. i 2014. kompanija Vitinka je razvila novi brend gaziranih osvježavajućih napitaka, sa biljnim ekstraktima i voćnim udjelom, pod nazivom EXOTIC.

Početkom 2015. Kompanija je potrošače obradovala novim brendom osvježavajućih napitaka od voćnih baza, pod nazivom Vita, koji sadrže kompleks esencijalnih vitamina, neophodnih za pravilno funkcionisanje vašeg organizma.

U namjeri da ostanu dosljedni stavu da potrošačima nude što kvalitetnije proizvode, u 2015. u Vitinci su razvili novi ukus Cole i Nare, obogaćen Steviom, najzdravijim prirodnim zaslađivačem. Također, s prirodnom izvorskom vodom Vivia, prirodnim aromama i biljnim ekstraktima proizvode se osvježavajući ledeni čajevi nIce Tea i osvježavajući negazirani napitak Vivia Limun Limeta.

– Kvalitet, sigurnost i zadovoljni potrošači su imperativni zadaci Kompanije. Kontrola kvaliteta svih Vitinkinih proizvoda provodi se svakodnevno u našim internim fizičkohemijskim i mikrobiološkim laboratorijama i u Institutu za javno zdravstvo RS. Svjetski standardi, vrhunski kvalitet, domaća odgovorna proizvodnja i čistoća naših nedirnutih prirodnih izvora, najbolja su preporuka za proizvode kompanije Vitinka, kazala je PR menadžer kompanije Vitinka Karolina Karalić, ističući zadovoljstvo zbog učešća na Sajmu u Mostaru.

Na Sajmu u Mostaru Vitinka je predstavila novi asortiman proizvoda, koje su posjetioci mogli degustirati. Najviše pažnje posjetilaca i najviše pozitivnih kritika pobudio je novi Vitinkin energetski napitak Rooster koji je ocijenjen prvoklasnim proizvodom.