Biznis

Novi udar

Vlada KS: Softverska fiskalizacija mnogo bolje rješenje

25/09/2021

Vlada KS traži od Ministarstva finansija FBiH stavljanje van snage navedenog pravilnika

Na inicijativu Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo (KS) traži od ministrice finansija Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Jelke Milićević da ispoštuje smjernice Parlamenta FBiH, stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH i krene u softversku fiskalizaciju kao mnogo jeftinije, trajnije i efiksanije rješenje – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

– Ministarstvo finansija FBiH objavilo je u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine br. 74/21 od 17. septembra 2021. godine novi Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine uprkos činjenici da je Parlament FBiH odbio zakon i uvođenje novih troškova privrednicima te dao jasne smjernice da se krene u softversku fiskalizaciju koja je daleko povoljnija i efektivnija od zamjene postojećih fiskalnih kasa – kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Imajući u vidu posljedice skoro osamnaestomjesečne pandemije koronavirusa, kao i opće uslove poslovanja, dodao je ministar Delić, ovo je novi udar na poslovne subjekte, zbog čega Vlada KS traži od Ministarstva finansija FBiH stavljanje van snage navedenog pravilnika.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.