emisija obveznica

Vlada RS donije odluku o novom zaduženju od 35 miliona KM

vlada rs

Narodna skupština RS usvojila je Odluku o dugoročnom zaduživanju za 2020. godinu kojom je propisano da se sredstva mogu pribaviti, između ostalog, i emisijom dugoročnih hartija od vrijednosti

Vlada Republike Srpske donijela je danas, na 54. sjednici u Banjaluci, donijela je Odluku o 38. emisiji obveznica Republike Srpske javnom ponudom, u iznosu do 35.000.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovom odlukom planirano je da se emituje do 35.000 obveznica nominalne vrijednosti 1.000 KM, sa rokom dospijeća od sedam godina i kamatnom stopom od 2,4 posto godišnje. Namjena sredstava prikupljenih emisijom dugoročnih hartija od vrijednosti – obveznica jeste obezbjeđivanje sredstava, u skladu sa Budžetom RS za 2020. godinu u okviru: Finansiranja – Neto zaduživanja, na poziciji 921000 – primici od dugoročnog zaduživanja”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Narodna skupština RS usvojila je Odluku o dugoročnom zaduživanju za 2020. godinu kojom je propisano da se sredstva mogu pribaviti, između ostalog, i emisijom dugoročnih hartija od vrijednosti.

Na današnjoj sjednici doneseno je i Rješenje o davanju saglasnosti Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije za utrošak novčanih sredstava, u ukupnom iznosu od 367.481,08 KM sa pozicija: transferi jedinicama lokalne samouprave za finansiranje povratka u RS u iznosu od 287.481,08 KM i kapitalni grantovi za finansiranje povratka u Federaciju BiH u iznosu od 80.000 KM.

“Sredstva će biti upotrebljena za realizaciju različitih projekata koji se odnose na izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture, te vodovodne i kanalizacione mreže u lokalnim zajednicama”, saopšteno je iz Vlade RS.