Wizz Air obradovao putnike novim pravilom o prtljagu

wizz air (3)

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da uvodi novu i transparentnu politiku prtljaga čiji cilj je da putnicima olakša ukrcavanje u avion i garantuje svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona na svim letovima Wizz Aira od 1. novembra 2018. godine.

Podaci ove avio-kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljaga utiču na preko 10.000 letova godišnje, kao i da se u posljednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Aira putuje na tri dana ili manje. Zbog kraćih putovanja, WIZZ-ovi putnici nose lagan i probran prtljag. Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može unijeti u kabinu.

Od 01. novembra svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Wizz prioritet biti dozvoljeno da unesu i jedan kofer (55x40x23 cm). Na osnovu reakcija putnika i promjena obrazaca putovanja, Wizz Air je uveo čekirani prtljag težine do 10kg kako bi omogućio udoban let po početnoj cijeni od samo 7 eura.

Nova jasna i fer politika prtljaga ove avio-kompanije je politika izbora jer WIZZ-ovim putnicima omogućava da izaberu jednu od preko 50 opcija ručnog i čekiranog prtljaga na osnovu svojih ličnih sklonosti.

„Putnici žele jednostavne proizvode i to je suština ultra niskotarifnog modela koji i Wizz Air primjenjuje. Želimo da svojim putnicima ponudimo najjeftinije moguće avio-karte kao i transparentan uvid u politiku cijena. Pojednostavljenjem proizvoda i usluga Wizz Air demokratizuje ovaj način putovanja i nudi putnicima da plaćaju u skladu sa svojim potrebama”, izjavio je Johan Ejdhagen, direktor marketinga u Wizz Airu.

Pozivamo svoje putnike da u prtljagu nose samo ono što je neophodno i kupe WIZZ prioritet, koji obuhvata jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) i jednu putnu torbu sa točkićima u kabini, prioritetno čekiranje i prioritetno ukrcavanje po početnoj cijeni od samo 5 eura.

Rezervacije bez WIZZ prioriteta izvršene prije 10. oktobra za period putovanja nakon 01. novembra 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status WIZZ prioriteta.

Wizz Air smatra da će ovaj transparentan i jasan pristup politici prtljaga doprinijeti udobnijem i bržem ukrcavanju, boljem iskustvu putnika i boljem učinku avio-kompanije u pogledu polazaka na vrijeme. Uz veću sigurnost da torba može da stane u kabinu i nov, širi izbor veličine i težine prtljaga, putnici sada imaju bogatiji izbor kombinacija nego ikada ranije.

„Drago nam je što uvodimo novu, transparentnu i fer politiku prtljaga koja nudi najširi izbor i omogućava svakom putniku da besplatno unese jednu ručnu torbu u kabinu. Sigurni smo da će naša raznovrsna ponuda koja podrazumijeva preko 50 kombinacija za prtljag savršeno ispuniti lične potrebe naših putnika, koji će i dalje plaćati samo one usluge koje žele da koriste. Od 01. novembra ćemo putovanje učiniti još udobnijim i nastaviti da nudimo najjeftinije avio-karte kroz svoju široku mrežu sa 143 destinacije u 44 zemlje”, dodao je Johan Ejdhagen.

Novu politiku prtljaga Wizz Air, u 30 sekundi, možete pogledati u videu ispod.

Jednostavne opcije za prtljag: