Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 1. novembra

Wizz Air se povlači sa sarajevskog aerodroma, uskače Air Serbia

aerodrom sarajevo

Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Serbia je odlučila da obezbijedi odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda, stoji u odgovoru Air Serbije na upit Tango Sixa

Kako je Wizz Air jučer saopštio, kompanija će zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, manje od godinu i po dana nakon što ju je uspostavila. Wizz će iz Sarajeva ukinute sve linije osim Lutona i Abu Dabija.

– S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. godine zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu – stoji u saopštenju Wizz Aira.

Imajuću u vidu da je srbijanska nacionalna avio-kompanija reagovala na tržišne poremećaje u širem regionu u prethodnim mjesecima i godinama, Tango Six je poslao upit kompaniji da li u ovom slučaju planira neku konkretniju reakciju.

Po svemu sudeći, Air Serbia će iskoristiti priliku kao što je to uradila nedavno u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Turskoj:

– Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Serbia je odlučila da obezbijedi odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda.

Cijene karata za pomenute letove niže su od prosječnih za ovaj period godine i, u zavisnosti od destinacije, kreću se počev od 69 eura za putovanja u jednom smjeru preko Beograda. Tako su, na primjer, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Sarajeva do Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama, a sa presjedanjem u Beogradu, dostupne počev od 69 eura, sa uključenim svim taksama. S druge strane, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama do Sarajeva, takođe sa presjedanjem u Beogradu, dostupne su počev od 79 eura, sa uključenim svim taksama.

Karte su u prodaji od juče popodne do 16. oktobra i važiće za putovanja počev od 1. novembra.

Mi intenzivno radimo na tome i da kapacitete prilagodimo u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i pomenutih evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda.

Kada je o tim letovima riječ, razmišlja se o promjeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letelica sa većim kapacitetom, umjesto onih koje su inicijalno planirane. Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma – stoji u odgovoru Air Serbije na upit Tango Sixa.