Biznis

od 1. augusta

Wizz Air ukida jednu od najprometnijih linija iz Tuzle

19/07/2020

Wizz Air je izmijenio red letova u cijelom regionu s većeg broja aerodroma, a razlog su ograničenja koja se zemlje nametnule zbog pandemije koronavirusa te slabijeg interesa putnika

Aviokompanija Wizz Air 1. augusta će obustaviti i letove za njemački grad Dortmund, a trebali bi biti ponovo uspostavljeni 27. oktobra, objavila je specijalizirana web stranica exyuaviation.com.

Inače, Wizz Air je izmijenio red letova u cijelom regionu s većeg broja aerodroma, a razlog su ograničenja koja se zemlje nametnule zbog pandemije koronavirusa te slabijeg interesa putnika.

Prije samo nekoliko dana sa Međunarodnog aerodrom Tuzla privremeno su suspendovani i letovi za Austriju, odnosno Beč i Salzburg, a razlog je zabrana te zemlje za letove iz zemalja jugoistočne Evrope s ciljem sprečavanja širenja pandemije.

Letovi na relaciji Tuzla – Beč bit će obustavljeni najmanje do 15. septembra, a na liniji Tuzla – Salzburg do 17. septembra 2020. godine.

Iz Tuzle pored navedene tri linije koje su privremeno suspendovane, Wizz Air kontinuirano leti za Memmingen, Eindhoven, Basel Mulhouse, Malmo, Frankfurt Hahn, Gothenburg, Fridrishafen, Berlin Schonefeld, Vaxio, Baden Baden, Billund i Stockholm, a tokom ljeta saobraća i turistička linija Golden Toursa Tuzla-Antalya.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.